LUMAS Truck en Trailerservice
Lid van TOPTRUCK Service24 uurs pechservice

LUMAS Truck en Trailerservice

Eikenlaan 249
2404 BP Alphen aan den Rijn
T. 0172-419744
E. info@lumastrailerservice.nl
LUMAS Truck en Trailerservice LUMAS Truck en Trailerservice LUMAS Truck en Trailerservice LUMAS Truck en Trailerservice LUMAS Truck en Trailerservice

Truck en Trailerservice

Tachografie

Een tachograafschijf wordt gebruikt om de rij- en rusttijden vast te leggen in het goederenvervoer. Een tachograaf bestaat uit drie registratievelden: Tijdregistratie, Snelheidsregistratie en Afstandsregistratie.

Een chauffeur moet de tachograafschijven van de afgelopen 28 dagen bij zich hebben. Voor de dagen dat de chauffeur niet gewerkt heeft moet hij een verlofbriefje bij zich hebben om de ontbrekende schijven te kunnen verklaren. Het transportbedrijf moet de tachograafschijven 52 weken bewaren. Gedurende deze periode kunnen toezichthoudende ambtenaren om inzage vragen in deze schijven. Als er overtredingen op de rij- en rusttijdenwet zijn begaan, zal het transportbedrijf in deze periode worden bekeurd.

Een tachograafschijf moet iedere 2 jaar geijkt worden. Bij LUMAS bent u op het juiste adres voor het IJken van uw tachograaf of het Inbouwen van de tachograaf.